Ön a 464466. látogatónk.


 Utolsó frissítés : 2023.12.06.

Jelenleg 7 kastélyból,
34 kúriából választhat
honlapunkon.


Adatvédelmi szabályzat!

Leírása


  Sorszáma : 249

  Jellege : kúria

  Helyszíne : Borsod-Abaúj-Zemplén megye

  Földterülete : 22.825 m²

  Felépítmény alapterülete : 268+243 m²

  Összalapterülete : 511 m²

    Kínálati ára : 48.000.000-HUF

A megközelítőleg 2,3 hektáros park közepén elhelyezkedő kúria történelmi múltjával igazi gyöngyszem a kínálatunkban.

Építésének ideje a törökök által megszállt Buda 1686. évi felszabadítását is megelőzi. Ennek az állításnak hiteles bizonyítéka a pince kőkeretes ajtótokjában a mai napig látható 1678. évszám.A földszinti rész már egy későbbi építési időről tanúskodik. Ennek dátuma az eddigi kutatások szerint 1786. év lehet. Az évszázadok alatt különböző stílusirányzatok is megjelentek az épületen.

Ennek megfelelően 1802. évben klasszicista stílusban átépítették a kúriát. A középfolyosós elrendezésű földszinten 8 helyiség van. Az építési kornak megfelelően a helyiségeket egymásból és a folyosóról is meg tudjuk közelíteni. Szintén a kor sajátossága, hogy a födém csodálatos téglaboltozattal készült amelyet a 4,6 méteres belmagasság csak tovább fokoz.

A díszterem önmagában 58 nm, a szobák 17 négyzetmétertől 37 négyzetméterig terjednek. A pinceszint akár tükörképe is lehetne a földszinti résznek. Itt is ugyanolyan beosztásban találjuk a fellelhető 8 helyiségeket. A külső és belső lejárattal is rendelkező pince a közel 3 méteres belmagassággal számtalan hasznosítást tesz lehetővé.

A birtokhoz tartozik még egy különálló összkomfortos lakóépület ami két szobával, előszobával, fürdővel, konyhával rendelkezik. Ez az épület jelenleg is lakhatásra alkalmas állapotban van. A birtokhoz tartozik a 70 négyzetméteres garázs, a gazdasági tároló és egy istálló.