Ön a 490056. látogatónk.


 Utolsó frissítés : 2024.05.08.

Jelenleg 8 kastélyból,
29 kúriából választhat
honlapunkon.


Adatvédelmi szabályzat!

Leírása


  Sorszáma : 245

  Jellege : kúria

  Helyszíne : Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

  Földterülete : 2860 m²

  Összalapterülete : 394 m²

    Kínálati ára : 27.000.000,-HUF

A klasszicista stílusú kúria jól nyomon követhető gazdag építési történettel rendelkezik. Pontosan tudjuk az építési idejét, mert a felújítás során előkerült mestergerendára feljegyezték. Az 1725-ben épített kúria kezdetben csak egytraktusos, 7 helyiségből álló épület volt.

1834. évben jelentős mértékben bővítették, majd pár évtized múlva újabb bővítés következett. Ekkor került az épült főhomlokzata elé a dór oszlopokkal rendelkező tornác. A bővítés révén már 15 helyiség volt a kúriában. A Főbejárat feletti timpanonban az építtető család címerét láthatjuk. Ritka kivételként átvészelte az évszázadok viharait.

A kúria eredeti állapotának visszaállítása a jelenlegi tulajdonosnak köszönhetően már elkezdődött. Hasznosítása elsősorban lakóházkén javasolt. Ehhez az alapvető funkciókon felül 5-6 szoba kényelmesen kialakítható. A kúriához tartozó területen lévő idős fák is növelik az ingatlan értékét. Az épület fűtése utoljára gázkonvektorokkal volt biztosítva, így teljesen kiváltották az épületben található fűtőfolyósok szerepét.Víz, áram, gáz és csatorna közművek vannak.